Το έργο της επέκτασης

Οι σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα  -Πειραιάς» έχουν σχεδιαστεί από την Αττικό Μετρό Α.Ε. με προτεραιότητα στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και στην ασφαλή μετακίνηση των επιβατών στο δίκτυο Μετρό.

Η επέκταση περιλαμβάνει

•             Σήραγγα μήκους 7,6 χλμ.

•             6 σύγχρονους σταθμούς

•             7 ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού

•             Σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 730.000.000 ευρώ σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα).

Μέχρι πρότινος, οι περιοχές γύρω από τον Πειραιά αντιμετώπιζαν έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και εξυπηρέτησης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πλέον, η γραμμή 3 του Μετρό περνά από τα πυκνοκατοικημένα προάστια του Πειραιά και καταλήγει στην καρδιά της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο.

Στην Αγία Σοφία, όπου οι δρόμοι είναι στενοί και με μεγάλη απόκλιση λόγω του λόφου  Βώκου, κατασκευάστηκε ο σταθμός «Μανιάτικα», ο οποίος θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού.

Τον Ιούλιο 2020, δόθηκαν σε λειτουργία οι τρεις πρώτοι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» κι έκτοτε οι πρόσθετες επιβιβάσεις συνολικά στο δίκτυο υπολογίζονται σε 63.000 ημερησίως.

Οι έξι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή